Nu öppnar Göta Kanal slussportarna för sommarsäsongen

En båtsäsong på Göta Kanal invigs när slussportarna öppnas inför sommaren 2023. Många nyheter står står på kalendariet och Göta kanalbolaget hoppas kunna erbjuda någonting för alla. Oavsett om du reser med båt på kanalen eller vid sidan av.

Under torsdagen slogs portarna upp för sommaren på Göta Kanal och markerar för många startskottet för året båtsäsong. Det blir blir ett traditionsenlgit firande med besök från Östergötlands landshövding Carl Fredrik Graf, representanter från Göta Kanalbolaget och invigningstalet hålls av Lars Hjälmered, statssekreterare på finansdepartementet.

Ta turen vid sidan av kanalen

Årets satsning ska gå i enkelheten och variationens tecken där man bland annat inviger Göta Kanals nya cykelled. Ett sedan tidigare populärt resmål som ska bli än mer attraktivt för den som inte vill ta båten.

– Vi ser en trend i att besökarna vill skapa unika upplevelser. Med möjligheten att skräddarsy sin upplevelse kan besökare lyssna till musik i toppklass, bo på designerhotell, lära sig mer om whisky och åka klassisk båttur på en och samma res, skriver Roger Altsäter, vd på Göta kanalbolag i ett pressmeddelande.

Cykelleden blir en av sju nationella cykelleder och får på så vis bättre skyltning, service och säkerhet.

Men det är inte det enda som är nytt för i år.

Konserter, drop in-vigsel samt mat och dryck

För alla som åker på eller bredvid kanalen öppnar Göta kanalbolaget även en destinationsplattform där besökare kan boka in sig på de upplevelser och evenemang som finns längs med kanalen.

Mat, dryck och guidade turer är några av programpunkterna som säsongen kommer att bjuda på men för det spontana kärleksparet erbjuder man även drop in-vigsel.

Längs med kanalen anordnas även konserter under så gott som hela sommaren med en salig blandning artister. Allt från Benjamin Ingrosso, till Lasse Stefanz och Veronica Maggio kommer gå att se och höra i Lokverkstan i Motala längsmed Göta Kanal.