Norskt fartyg tappade Princess 45

Princess crashEn tio meter hög våg ska ha träffat lastfartyget och dragit med sig den lyxiga flybridgebåten överbord. Nu kan vi visa bilder på hur båten slås sönder mot klipporna i Egersund.
Se video!

 Tidigt på söndag morgon fick räddningscentralen för Södra Norge in ett samtal om en båt som låg och slog mot klipporna i Egersund som ligger i sydvästra Norge. 

Lyckligtvis befann sig inga människor ombord. Båten har enligt uppgift sköljts av däcket på lastfartyget ”Kristian With” och några timmar senare träffat klipporna i Egersund. 

Eftersom ingen befann sig i sjönöd beslutate sjöräddningen att inte ingripa och allmänheten tillsammans med Norsk tv fick se den lyxiga flybridgebåten sakta men säkert slås i bitar mot klipporna. 

Båten började tidigt att ta in vatten och uppges nu vara helt förstörd. Inredningen har flutit i land med delar av skrovet fortfarande ligger och slår mot klipporna.

Rederiet som fraktade båten uppger till NRK att de förtöjt båten på däck enligt konstens alla regler och att de aldrig, under rederiets nästan 50-åriga historia, varit med om något liknande. 

Kristian WithPrincess 45:an stod  förtöjd på fraktfartyget Kristian With när den plötsligt träffades av en tio meter hög våg. Konsekvenserna blev förödande. 

EgersundPrincess 45:an drev iland vid Egersund som ligger söder om Stavanger – en plats som är känd för sina stora brytande surfvänliga vågor. 

Läs mer om den krossade Princess 45:an på Fædrelandsvennen.no och NRK.