Nord West budar på Najad

Nord_West_puff
Nord West lägger bud på Najad

Nord_West_puffNord West som bygger lyxiga motorbåtar har visat intresse för att köpa grannvarvet Najad som gick i konkurs den 9 augusti. 
– Det är med stor glädje vi deltar i rekonstruktionen av Najad, säger Benny Martinsson, ägare av Nord West.

Ett konsortium kring båttillverkaren Nord West avser att lämna ett anbud på Najadvarvet, som gick i konkurs den 9 augusti.

Det senaste verksamhetsåret tillverkade Najadvarvet 25 högkvalitativa segelbåtar, samt hade en betydande serviceverksamhet vid anläggningarna i Henån på Orust. 

– Det är en av världens mest aktade tillverkare av högkvalitativa segelbåtar, med ett varumärke som få överträffar. Vi känner verksamheten väl, eftersom vi är grannar här på Orust. Tillsammans med Nordwest har Najad alla möjligheter att återta positionen som en av världens bästa segelbåtstillverkare, säger Benny Martinsson.

Nord West har verksamhet på näraliggande Vindön och tillverkade det senaste verksamhetsåret 37 motorbåtar. Najadvarvet, som grundades 1971 har tillverkat drygt 2000 segelbåtar. Bolaget gick i konkurs efter en kraftfull expansion 2005-2007 då företaget investeringar och försäljning ökade kraftigt. Efter den finansiella krisen 2008 minskade försäljningen markant, men trots de senaste årens kapacitetsneddragningar, var företaget tvunget att ansöka om konkurs i början av augusti. Nord West grundades 1985 av

Benny Martinsson och har idag 130 anställda och försäljningen det senaste verksamhetsåret var ca 350 MSEK. Företaget är familjeägt och består av båtvarvet på Vindön/Orust, samt en anläggning i Lysekil för skrovtillverkning och plastdetaljer. Varvet är idag ett av Sveriges modernaste och säljer båtar världen över.

Nord West

Nord West interior