Nord Stream – Sverige tvåa i första racet!

Svenska Cape Crow Yacht Club knep en andra plats på den inledande sträckan av Nord Stream Race – regattan för de bästa seglarna i fem länder. Ikväll anländer race–flottan till Stockholm. 

För att få representera Sverige i Nord Stream Race måste man först ha vunnit Allsvenskan i segling.

Det gjorde Patrik Sturesson med besättning och natten till igår lyckades de även knipa en andraplats i den första delsträckan i just North Stream Race.

Deutscher Touring Yacht-Club, Tyskland, var snabbast av alla till Köpenhamn. 

De övriga deltagarna – Lord of the Sail Europe (RUS), Deutscher Touring Yacht-Club (GER), Frederikshavn Sejlklub (DEN) och Nyländska Jaktklubben (FIN) har sålunda också vunnit sina respektive länders seglingsligor.

Det blev en minst sagt tät kamp på den första sträckan mellan Kiel och Köpenhamn med fyra av fem båtar i mål inom 13 minuter. Snabbast var Deutscher Touring Yacht-Club (GER) som slog svenska Cape Crow Yacht Club med ynka två minuter.

Under de 24 timmar som det första racet varade innehade inte mindre än fyra av de fem deltagarna ledningen vid minst ett tillfälle.

Starten för den andra delsträckan (Köpenhamn–Stockholm) gick i skrivande stund för mindre än tre timmar sedan (klockan 13.00).

Det svenska laget:
Patrik Sturesson (Skeppare)
Jimmy Hellberg (Navigatör)
Holger Tidemand
Erik Malmberg
Martin Krite
Axel Munkby
Marcus Höglander
Johan Wikman
Arvid Bild
Julius Hallström

Foto: Lars Wehrmann