Nimbus 365 Coupé - nyhet i populär serie

nimbus365dragarpuff
Nimbus 365 Coupe

nimbus365dragarpuffModernt formspråk med fokus på design och innovativa, funktionella lösningar i kombination med ett lättdrivet skrov. Nimbus 365 Coupé hade världspremiär i Långedrag den 22 augusti.

Nimbus Coupé är marknadens mest sålda modellserie med över 3 000 producerade båtar genom åren.

365 Coupé är den första i en ny generation av Coupébåtar som bygger på  ”sidewalk”-konceptet. Med sidewalk menas en typ av däckslayout med gångutrymmet på ena sidan av båten.

Nimbus har uppdaterat formspråket på 365 Coupé.

Förutom sidewalk är det mest tydliga ett modernare formspråk, limmade rutor med stor välvd framruta, öppningsbar flushmonterad skjutdörr på styrbordsidan och marknadens största öppningsbara glastak.

Den flushmonterade sidodörren ger maximal gångbredd och stor dörröppning samtidigt som dörren blir en integrerad del i designen. De polyuretanlimmade rutorna i överbyggnaden betyder att överbyggnaden får en förbättrad stabilitet och en tyst salong.

365 Coupé har ett stort akterdäck.

365 Coupé har ett stort akterdäck som ligger i samma nivå som badbryggan och salongen.

Salongen på 365 Coupé är ljus och rymlig.

Salongen med sina stora plana ytor upplevs som ljus och modern.

Förarplatsen på 365 Coupé är funktionell.

Förarplatsen och instrumenteringen är funktionell tack vare helt ny ergonomisk utformning med nya färgkombinationer som reducerar ljusreflektioner.

Coupé 365 har ljuddämpande tygklädda skott.

Interiört bjuder 365 Coupé på fler nyheter. Bland annat är skotten tygbeklädda med ljust material som ökar känslan av rymd men som också dämpar ljud.

En motor räcker för god cruisingfart för Nimbus Coupé 365.

Båten får god cruisingfart med endast en motor vilket jämfört med andra båtar i samma storlek som har två motorer minskar såväl kostnaden vid köpet som bränsleförbrukningen och därmed utsläppen av avgaser och koldioxid.

Gästkabinen på babordssidan har en dubbelbädd med soffa och stor garderob. Dessutom en stor toalett med riktig duschkabin med full ståhöjd och svängdörr. Utöver de två kabinerna i ruffen finns det möjlighet bädda i salongen.

Nimbus 365 Coupé planlösning.

Teknisk översikt

Längd (L.O.A.)                    10,95 m

Bredd                                  3,50 m

Djupgående                          1,00 m

Vikt                                     6 300 kg

Bränsletank                          700 l

Vattentank                           250 l

www.nimbus.se