Neppare vann Tjörn Runt

Sveriges största ”kappsegling” avgjordes idag. 515 båtar var anmälda i 13 klasser till årets tävling. Snabbast runt stock och sten var inte helt oväntat 60-fots-trimaranen HiQ. Med ett Lys-tal på 3.38 vare det en större knall om dom inte va snabbast runt. På korrigerad tid hade de dock bara fem båtar efter sig i resultatlistan. HiQ seglade runt på 2:08:47, men för att vinna hade de behövt segla 30 minuter snabbare! Omöjligt? Troligen, ja!

Vann totalt gjorde i stället en betydligt mindre båt, och en betydligt äldre design. Rolf Haglund med en Neptunkryssare är dagens segrare. Strax bakom, tvåa i klassen och högt upp totalt finner jag en bekant, Roffe ”plåt” Erixon från Södertälje, även han i en Neppare.

Express, SWE 485, är till salu, men det hindrade inte ägaren, Michael Collberg från att visa var skåpet ska stå, eller pokalen kanske? segrare i klass 7 med bland annat Expresser, Starbåt och Maxi racer.

Svenska Mästaren i Express, Arne K. Larsen valde sin X-99 till den här tävlingen. 16:e plats av drygt 40 båtar i klassen blev det.

Resultat >>>