Narke GT95 – eldriven vattenskoter med svenska Petestep-skrovet

Tre år har gått sedan Narke lanserade en eldriven vattenskoter med skaplig toppfart och räckvidd. Nu har man höjt ribban ytterligare med hjälp av svenska Petestep.

Då, när det begav sig, talade man om en toppfart på 35 knop och en gångtid på 90 minuter på ett sätt som kändes medvetet diffust, svävande och ungefärligt.

Nu, efter tre år av utveckling, så är det klarspråk och tydliga besked som gäller.

Förutom självklarheter som att nya NARKE GT95 går tyst och med noll och ingenting av direkta utsläpp så har man också förbättrat räckvidden med 20 procent.

Samarbete med Petestep

En stor del av framgången ligger i ett samarbete med svenska Petestep som också har bidragit med bättre manöverförmåga, högre toppfart – ja kort sagt ett betydligt mer lättdrivet skrov.

– Det har gått rätt fort. Vi kontaktade Narke för ganska precis ett år sedan med övertygelsen att vi kunde designa ett betydligt bättre skrov till vattenskotern, säger Jonas Danielsson, VD på Petestep.

Eldrift öppnar, som bekant, också för nya möjligheter att utforska insjöar och andra vattendrag där vanliga fossil-racers inte är tillåtna.

Digital framtoning

Vidare utlovas en snitsig digital instrumentbräda där allt från fart till batteristatus kan övervakas och så sist men inte minst ett vridmoment som är precis så imponerande som de brukar vara på elmotorer.

Narke ökar prestanda och räckvidd tillsammans med svenska Petestep.

Nu kan Narke GT95 stoltsera med ett räckvidd på två timmar med blandad körning och en laddningstid på 1,5 timmar om man väljer till och har tillgång till tre-fas. Laddar man i ett vanligt 230-uttag med 16 ampere borde det ta sju timmar att ladda från tomt till fullt men då tillverkaren anger sex timmar används sannolikt inte alla de 24 kilowattimmarna.

NARKE GT95

Längd 4,02 m
Bredd 1,20 m
Vikt 420 kg
Max pers 3
Djup 0,275 m
Motor elmotor motsv 95 hk
Batteri/kapacitet Li-Ion/24 kWh
Körtid ca 2 timmar
Laddningstid 1,5 timmar med trefas (tillval)
Pris från 39 000 Euro
Mer info narke.com