Mot alla odds – 11th Hour Racing är tillbaka på banan!

Krockad och utdömd för resten av racet enligt de flesta bedömare. Men icke! Nu – efter 72 timmars hårt arbete är 11th Hour Racing på banan igen.

11th_Hour_Racing_lagad
Krockad och utdömd för resten av racet enligt de flesta bedömare. Men icke! Nu – efter 72 timmars hårt arbete är 11th Hour Racing på banan igen.

Det är inget dåligt virke i teamet kring på 11th Hour Racing. Efter 72 timmars hårt slit med reparationer är man nu på väg från Haga till Genoa för att återansluta till resten av tävlingsflottan. Och för att kriga sig hela vägen i mål i The Ocean Race.

Se också:
Förödande kollision i The Ocean Race – ledarbåten ute

Nu handlar det alltså först och främst att ta sig dit innan starten av delta i Grand Finale, som avslutas med ett in port race den 1 juli.

”Ska göra allt vi kan”

— Vi är väldigt snäva i tid men vi kommer att göra allt vi kan för att ta oss till Genua för att ansluta oss till resten av flottan för Grand Finale of The Ocean Race, kommenterar skeppare Charlie Enright.

Han fortsätter:

– Vi vill vara där i tid för start av In-Port Race den 1 juli, för att ge oss möjligheten att tävla i, och vinna, In-Port Race Series. Det är en race-in-a-race, och nedräkningen är nu igång.

Kampen mot klockan och starten i Genua är igång.

Som Hamnen tidigare har rapporterat kolliderade Team 11th Hour Racing med GUYOT Team Europe bara några minuter efter starten av den sjunde delsträckan på vägen från Haag till Genua.

11th Hour Racing Team som tagit grepp om totalledningen efter tre raka etappvinster kom för styrbords halsar. GUYOT Environnement – Team Europe som hade vinden in från barbord lämnade inte väg och kolliderade in i aktern på det amerikanska lagets båt.

Benjamin Dutreux – en bedrövad skeppare på GUYOT environnement Team Europes konstaterar att racet är över.

Från GUYOT Team Europes sida har inga försök gjorts för att segla vidare i tävlingen och i skrivande stund är man på väg till sin lagbas i Frankrike. Däremot är man fast besluten om att komma till Genua för att möta IMOCA-flottan och hylla alla som fullföljt loppet runt om i världen.

Här smäller det! Se krocken mellan GUYOT och 11th Hour Racing.

Team 11th Hour Racing har lämnat in en så kallad ”Request for Redress” i hopp om att den internationella Juryn för The Ocean Race ska kompensera laghet med poäng för krocken. Något som i sådana skulle innebära att man har chan s på totalsegern.

Fortsättning följer.