Lindqvist Mästarnas Mästare

Kul att en J/båtsseglare kammade hem Mästarnas Mästare i Sandhamn. Grattis! Det är alltså J/80 som gäller om man vill segla hetaste entypsklassen.

Mer info på SSF och regatta.nu (Arne blev 12:a). Hela resultatet här.

Bästa bilderna tog som vanligt Johan Granath på skota.se.

Mikael Lindqvist blev Mästarnas Mästare
Det blev J80-seglaren Mikael Lindqvist som tog hem den prestigefyllda titeln Mästarnas Mästare. Detta efter en final med många omkastningar.

En av förhandsfavoriterna Karin Almquist försvann vid första kryssmärket där båten för babords halsar försökte tränga sig före Mikael Lindqvist. Domaren kunde där inte göra annat än döma straff.

Staffan Eklund som slutade två låg länge på en fjärdeplats men seglade upp sig på sista länsen. Arvid Claeson, som spikade varje race i grundomgången, missade i starten och hade en tung resa runt banan. Erik Waller fick en dålig start och kunde tidigt räknas bort.

Stellan Berlin var ännu en av många ledande i racet, hans båt ledde till och med under den sista rundningen men för första gången på hela dagen lönade det sig inte att välja högerkanten på sista undanvinden utan Mikael Lindqvist som gippade tidigt och gick till vänster var en av tre båtar som passerade Stellan på målrakan.