MidsummerSail – snart start i exotiskt race på Östersjön

Idag klockan 13.00 går starten för exotiska MidsummerSail som sträcker sig från den sydligaste till den nordligaste punkten i Östersjön.

MIDSUMMERSAILinledningsbild
MidsummerSail går från Wismar i Tyskland till Kalix.

En boj i Wismar i Tyskland som markerar Östersjöns allra sydligaste punkt. Och så ytterligare en i Töre i Kalix som markerar den nordligaste.

Däremellan går sedan ett race och enkelt beskrivet så gäller det att segla de 900 sjömilen så fort det bara går. Något som Mathias Müller von Blumencorn gjorde med den äran förra åtet då han och hans besättning satte det gällande rekordet på 4 dygn, 19 timmar och 7 minuter.

Se också:
Bildextra: Helgens båtfest på Riddarfjärden från vattnet!

I dag, närmare bestämt klockan 13.00, går starten för årets upplaga som lockar 155 ivriga besättningar. Alla med målsättningen göra sitt yttersta i Agora Direct Midsumemr Sail som nu arrangeras för nionde året i rad.

Ensamt i början

Betydligt färre var deltagarna premiäråret 2016 då initiativtagarna till racet, Robert Nowatski seglade tillsammans med kompisen Holger Körner och noterade en sluttid på drygt tio dygn.

 Lockar all´t fler

Med åren har MidsummerSail kommit att bli ett allt mer omtalat race i kappseglingskretsar och mycket pekar på att tävlingen kommer att växa snabbt i deltagarantal framöver. Inte minst som den bjuder på mer än bara själva tävlingsmomentet. Eller som det står i inbjudan till racet:

Vackraste seglingen

”Agora Direct MidsummerSail avgörs i ett av de vackraste segelområdena i världen utan tidvatten och i nära nog konstant dagsljus. Östersjön erbjuder alla typer av förhållanden, från mycket lätta till mycket starka vindar, och från alla möjliga håll. Denna segling är den perfekta balansen mellan semesterseglats och hård kappsegling. Observera att förhållandena ibland kan vara riktigt tuffa.”

Mer information här.

Följ racet här.