Mercury Marine släpper sin första elutombordare

Mercury_Avator_elutombordare
Mercury Avator ska enligt uppgift ha utbytbart batteri och vara smidig att hantera.

Mercury Marine presenterade idag sin första elektriska utombordare på den pågående båtmässan i Miami varpå en formell lansering sker under 2022 och 2023.

Det nya Mercury Avator-konceptet med elektriska utombordare representerar, enligt pressmeddelandet, Mercurys nästa steg inom marin innovation, avancerad teknik och ingenjörskonst.

Djärv satsning

– Vi är glada över att formellt kunna presentera denna djärva nya fas av vår vision för framtiden – som bara Mercury Marine kan leverera på, säger Chris Drees, VD för Mercury Marine.

Och vidare:

– Elektrifiering är strategiskt viktigt för oss och detta koncept ger en första inblick i hur vi avser att infria vårt åtagande om att vara ledande i branschen, både när det gäller förbränningsprodukter och elektrisk framdrivning. Vi tar effektiviteten till en helt ny nivå och öppnar upp för fler nya sätt att njuta av båtlivet på.

Utbytbara batterier

Speciellt framhåller Mercury funktionen utbytbara batterier samt att motorn ska vara särdeles smidig att hantera.

Mercury Avator ska enligt uppgift ha utbytbart batteri och vara smidig att hantera.

Avator-serien ska vara tyst, smidig, lätt att använda, ger inga utsläpp och kräver dessutom minimalt med underhåll.

– Vi tror att funktioner, som till exempel utbytbara batterier och tyst drift, är oerhört viktiga och mycket tilltalande för både nuvarande och potentiella båtägare.

De kommer mer

– Vi förväntar oss också att vårt utbud av elektriska produkter med tiden successivt kommer att utökas. För oss är det därför givetvis oerhört viktigt att fortsätta att ta in och lyssna till synpunkter från våra konsumenter för att snabbt kunna ha möjlighet att anpassa oss till marknadens behov och rådande trender, avslutar Chris Drees.

Se också:
General Motors miljardsatsar på elmotorer till båtar