Mercury 500 hk – bara en tidsfråga!

Här är bilden på det som påstås vara Mercurys nya 450– och 500–hästare och som ska premiärvisas redan på Miami Boat Show nästa månad. Hamnen.se kollar sanningshalten.

Bilden som visar en 450- och en 500-hästare från Mercury sprids i snabb takt på sociala medier.

Någon vill göra gällande att kriget om hästkrafter fortsätter och att det är Mercury som står närmast i tur att ta nästa steg.

Enligt ryktet skulle det i sådana fall ske på båtmässan i Miami den 16-20 februari.

På sajten Powerboatnation.com kommenteras bilden i högst allmänna ordalag om att hästkrafter kommer att vara ett hett ämne på vårens båtmässor. Som om det vore en överraskning.

Hamnen.se kontaktar Mercurys representant i jakt på klara besked.

– Det där är ett bildmontage men det är klart att det är tänkbart att vi kommer med ännu större motorer än vår befintliga 400-hästare i framtiden. Men exakt när vet inte jag, säger Pontus Liljequist, VD på Brunswick Marine in Sweden AB.

Han fortsätter:

– Men om det skulle ske så snart som redan nästa månad är mer än vad jag visste om i sådana fall.

Men det kommer större motorer framöver?

– Jag tror att alla motortillverkare undersöker marknadens efterfrågan och kikar på möjligheterna möta den. Där, och när, det är tekniskt möjligt att utveckla, tillverka och sälja produkter som kan ge en bra affärsmodell kommer vi att kunna se nya produkter. säger Liljequist.

– Det pratas en hel del om att Mercury ska komma med en ännu större motor inom en snar framtid, vilket förstås är högst rimligt i det krig om hästkrafter som pågår, säger en insatt källa till Hamnen.se.

Om denna utveckling med allt större utombordare är en tillfällig slump, en prestigekamp eller rentav ett fullfjädrat krig mellan producenterna är oklart.

Vi siktar på att uppdatera denna artikel med svar på den frågan efter att ha kontaktat några representater för de största märkena. 

Se också:
Kriget om flest hästkrafter – Busterchefen berättar.
Anytec 1221 – Foppas frestelse gör 70 knop!
Vi provar Miamis galnaste fiskebåt med 4 x 627 hk!
Vi teståker Nor-Tech med 5 x 400 Mercury Racing!
Hydra Sports 5300 – fiskebåt med 4 x 627 hk.
Vi testar Flipper 670 DC med Mercury 400R.
Världens starkaste utombordare ger 557 hk.