Mercedesbåt i 30-talsstil

mercedes_main
Ny design inspirerad av 30-tals Mercedes.

mercedes_main
Brittiska företaget Silver Arrows Marine måste älska Mercedes. Och båtar. Inte nog med att de har döpt sin firma efter en av tyskmärkets legendariska racerbilar. Nu har de skapat en båt med samma namn och vad de tycker är samma stil. Snygg? Kanske. Praktiskt? Knappast.

Mercedes Benz har tillsammans med Martin Francis Silver och Tommaso Spadolini från Silver Arrows Marine skissat fram den här spännande 46-fotaren som sägs bli lanserad under nästa år. Linjerna har inspirerats mycket av Mercedes racerbil Silver Arrow från 1930-talet, men den känns knappast gammalmodig.

De lovar att båten kommer bli något utöver det vanliga och det behöver man kanske inte tvivla på då Francis bland annat står bakom galna båtar som  ”Yacht A” som syntes i den här sköna reklamfilmen nyligen: https://www.youtube.com/watch?v=lLjOvJdXCLk Spadolinis verk går inte heller av för hackor.

Mercedesbåtens koncept skiljer sig redan på ritbordsstadiet väldigt från mängden med mjuka svepande linjer som förmodligen är skönare för ögat än passande för aktivt bruk. Att röra sig någon annanstans än inuti eller på akterdäck är nog ett mindre äventyr, då det varken verkar finnas grabbräcken eller något rakt att kliva på. Den är lite som en förstorad version av Ocke Mannerfelts legendariska racer ”Batboat”.

Tanken är att båten ska passa för sköna dagsturer och någon enstaka övernattning. Det brittiska firman och Mercedes har samarbetat för att få fram en nydanande layout, inredning, spännande material och färgkombinationer och det ska bli intressant att se hur slutresultatet blir. Men först och främst hoppas vi att det blir en båt överhuvudtaget.

Det är inte första gången som Mercedes glider iväg från bilindustrin. För en tid sedan byggde de en top-of-the-line-helikopter som ni kan se här.

Vi hoppas på uppdateringar inom kort på företagets hemsida silverarrowsmarine.com.

silverarrow-w154

mercedes2

mercedes5

mercedes4

Fler bilmärken som kastat loss:
Ny skruvad båtdesign från Bugatti.
Lexus går till sjöss!
Cigarette och Mercedes bygger rekordsnabb elbåt.
James Bonds Lotus Esprit-ubåt på auktion.
BMW kastar loss!
Audi A4 på djupt vatten!
Bugatti går till sjöss.
Världens snabbaste terrängbil med vattenjet.
Fearless A28 – en Porsche på vattnet.
Mercedesdesignad monsterbåt blir verklighet.
Mercedesbåt i 30-talsstil.