Marex 440 Gourmet Cruiser – en nordisk delikatess?

Den som tror att tilläggsnamnet Gourmet Cruiser skulle ha med ett väl utvecklat pentry att göra tror alldeles rätt. Men Marex 440 kan mer än så.

marex_420_inledningsbild
Marex 440 sägs vara en familjebåt med fokus på hög komfort med utrymmen och sjöegenskaper som kan jämföras med betydligt större flytetyg.

En familjebåt med fokus på hög komfort med utrymmen och sjöegenskaper som kan jämföras med betydligt större flytetyg. Det var målsättningen när nya Marex 440 Gourmet Cruiser tog form. Hur det ligger till med den saken ber vi att få återkomma till i en test.

Se också:
Test: Marex 330 Scandinavia – en drömbåt för familjen?

Klart är dock att den har en särdeles luftig layout och ett pentry som har blivit litet av en snackis på den pågående båtmässan i Cannes. Ett stort U-format pentry med ugn/mikrovågsugn, dubbla diskhoar, spis med induktionshällar och diskmaskin. Därtill avställningsytor som man inte är bortskämd med när det gäller matlagning till sjöss.

”Lekande lätt båtliv”

Det är med andra ord bäddat för ett bekvämt båtliv. När det gäller Marex benägenhet att skapa små men naggande goda lösningar som underlättar i vardagen så är 440 Gourmet Cruiser heller inget undantag. Ett exempel på en sådan kapellösningen (Marex Canopy System) som gör hanteringen lekande lätt. Ett annat är badbryggan, eller ”Beach-cluben” som man trilskas med att kalla den, som inte bara lättillgänglig. Den är också stor nog att rumma halva släkten när det ska solkas och badas.

Världspremiär i Cannes

I övrigt bjuds två eller tre sovkabiner beroende på vad som önskas, två toalettutrymmen och tvättmaskin. För att nämna en del. I skrivande stund firar Marex 440 Gourmet Cruiser sin världspremiär på Cannes Yachting Festival som pågår fram till och med söndag den 17 september.