Marex 330 Scandinavia – första intrycken från testen

Marex_330_SCA

En sober klassiker med många smarta funktioner som passar ett Nordiskt båtliv. Gäsp! Så långt kunde beskrivningen ha varit saxad ur en båttidning från 90-talet. Nu är frågan – är Marex 330 Scandinavia verkligen så mossig?

Bli medlem i Skippo Plus, se testen av Marex 330 Scandinavia här, samt få tillgång till hela Hamnens arkiv av testade båtar!

Låt inte ingressen lura dig. Marex 330 Scandinavia har mer att komma med än vad en båttestare förmår att haspla ur sig mitt under en test när båt, drönare, film- och stillbildskamera ska hanteras samtidigt. Vi ringer upp Gustav Morin igen:

Passar det bättre nu?

– Ja, vad har jag sagt hittills?

Det vill du inte veta. Har du hunnit bekanta dig med båten ännu?

– Ja, vi (Gustav Morin och Claes Olivecrona reds.anm.) har haft ögonen på Marex 330 SCA länge och den verkar vara precis så praktisk och funktionell som vi anade, Säger Gustav.

På vad sätt?

– Det handlar om många små, enkla men väldigt genomtänkta lösningar som gör att båten funkar att vistas och bo i under längre tider. Den är sober och elegant utan att vara vräkig. Man skulle kunna säga sympatisk.

Kan vi få något exempel?

– Kapellet! Jag har aldrig sett den här typen av kapellösning tidigare vilket är konstigt då en båtaffär kan stå och falla på hur man har löst kapellproblemet. I det här fallet kan jag bara säga – se och lär.

Vad mer?

– Jag skulle önska att man hade vågat anpassa en båt som är långsam då det är nästa steg utvecklingen av moderna båtar. Men det kanske inte säljer – ännu. Den här båten kan man köra riktigt fort om man vill men den har ingenting i fartregistret mellan 10 och 20 knop att göra. Det blir bara pinsamt, säger Gustav och fortsätter:

– Jag skulle vilja ha en Marex 330 SCA med ett gångläge som en Jakt 12 (testad här). Fast det är ju svårt, kanske att kombinera Marex invändig komfort med Jakt 12:ans sjöegenskaper. Den senare är ju trådsmal och byggd i kolfiber.

 

Sober och elegant utan att vara vräkig. Det är några tidiga intryck av Marex 330 Scandinavia.

Ja, och så börjar vi sväva ut. Åter till den befintliga båten.

– Ja just det. Har jag sagt att Marex 330 SCA har en riktig intressant inredning med flera annorlunda lösningar som passar vårt nordiska båtliv?

Som vadå till exempel?

– Det får du se när testen publiceras, vilket sker inom kort, avslutar Gustav Morin.

Mer om Marex:
360 – med plats för hela släkten
310 SC – världens bästa på det mesta?
310 – med mycket ljus och svängrum
Test: Jakt 12 – svenska superskrovet sjösatt!
Jakt 12 – ny svensk supersnål cruiser