Många båtaffärer i Göteborg

Många av utställarna på årets Båtmässa har gjort fler affärer än väntat. Det gäller både större och mindre båtar, samt tillbehör.
– Trots lågkonjunkturen visar detta att de som verkligen är intresserade av båtar och vattenliv kommer till mässan. Det råder en stor optimism bland utställarna, säger Bengt Wallin, mässansvarig för Båtmässan.

Redan första helgen fick Nord West Yachts en order på sin motorbåt Nord West 370 Sport som har ett pris på cirka 3,6 miljoner och ytterligare en order på en 370 Flybridge för ungefär lika mycket.

– Vi ser många nya affärsmöjligheter på Båtmässan, säger Nord Wests vice VD Jessica Stenlund.

Sportmanship Marin har redan efter tre dagar sålt bättre än under hela förra årets Båtmässa.

– Under öppningsdagen sålde vi till exempel åtta stycken Zodiac uppblåsbara båtar. Våra produkter för eftermarknaden går också bra. Inte minst vinschar, säger Christian Olsson, VD för Sportmanship Marin.

Huges/VK Marin rapporterar också god försäljning under de första mässdagarna.

– Med fler avslut på både de minsta 435:orna samt de större 23-fotarna ser det onekligen positivt ut. Vi upplevde det som om vi hade fler besökare i vår monter under helgen än normalt, säger Jens Marmefelt, platschef på VK Marin.

Båtmässan pågår under perioden 31 januari-8 februari på Svenska Mässan. Årets Båtmässa har lockat cirka 330 utställare. Hela ytan är 35 900 kvadratmeter och totalt finns 449 båtar med på mässan.