Magiskt vårfiske!

Våren har kommit med stormsteg och så även fisket. Gäddjägaren har varit på premiärtur och rapporterar om att det fullkomligt kokar av gäddor i vikarna.

Tidigt på morgonen för en vecka sen kastade jag loss och siktade ut i soluppgången för att plocka upp dagens kunder, förutsättningarna såg bra ut för dagen och det visade sig att så även var fallet.

På förmiddagen var det förvisso trögfiskat. Vi hade knappt ett enda hugg men efter lunch kom fisket igång ordentligt. Det blir ofta så tidiga vårdagar, vinden och solen får verka några timmar och så vips kvicknar gäddorna till.

Vårfiske är bland det bästa på säsongen. Inte minst känns det extra härligt att dagarna just blivi längre.

Eftermiddagen kan inte benämnas som annat än succé. Vi fick totalt upp 15 gäddor varav 12 st låg på över 4,5 kg och de tyngsta madamen vägde 7 och 9 kg. Vi såg ett par ännu större bestar, de följde dragen hela vägen till båten men högg aldrig ordentligt.

Snart skulle dock även de komma igång. 

Dagen efter gav jag mig återigen ut för att guida ett företag med 10 anställda som ville krydda sin konferens.

Jag hade hyrt in ytterligare två guider för att det skulle finnas gott om utrymme för ett skönt och effektivt fiske. Vi följde spåren efter de riktigt stora madammerna som vi hade halvhugg på under gårdagen.

Det blev ytterligare en fantastisk solskensdag och nu hade firrarna vaknat på riktigt.

Totalt över de två dagarna lyckades vi dra upp ca 65 gäddor, varav ca 12 st var på över 7 kg. Två madamer vägde in över den magiska 10-kilosgränsen. 

Ett enormt lyft för mitt fiske i år är att jag skaffat en ny båt. Från min gamla Buster på fem meter till en riktig best. Det kommer inte minst komm väl till pass när man ska vinna fisketävlingar.

Missa inte att åka ut på en dag nu under våren. Från mars fram tills början av juni är den absolut bästa och roligaste tiden att åka ut på jakt efter stor fisk, åk ut själva eller hör av er om ni vill med på en dag mig! 

Mvh

Fredrik Bäck, Fiskeguide med träningsvärk

www.trosafiskeguide.se