Mälarvarvet på gång för andra varvet

Mälarvarvet på gång för andra varvet
Mälarvarvet på gång för andra varvet

Mälarvarvet pÃ¥ gÃ¥ng för andra varvetNu är det dags för det andra Mälarvarvet! Många har väl funderat på hur dom gör för att få till så stora startfält på några seglingar som Lidingö Runt, Tjörn Runt, Arkö Runt och Byxelkroken.
Förra året togs initiativet till Mälarvarvet på Stockholms östsida. Nio klubbar enades, och bara det var en succé! Med vackert väder i slutet av maj kom hela femtio båtar till start. Därför är det med stor optimism vi fortsätter satsningen för andra året.

Seglingen går från Jungfruholmarna, en timmes segling västerut från Gamla Stan i Stockholm, lördagen den 30 maj.

För att starten ska bli mindre stressande för ovana kappseglare hade vi differentierad start, det vill säga att varje båt fick en egen starttid utifrån sitt LYS-tal (som numera heter SRS-tal). Då blir seglingen också mer spännande eftersom först båt i mål vinner (förutsatt att man räknat rätt på vinden förstås!)

Det kommer att bli after-sailmacka och musik, skriv opp det! Och party på kvällen! Gå in på hemsidan www.seglamalarvarvet.se
Där står allt ni behöver veta!

Arrangerande klubbar: Mälarhöjdens BK, Huddinge Båtklubb, Stockholms Segelsällskap, , Årstavikens Segelsällskap, Essinge Båtsällskap, Gaff Yacht Society, Lilla Essinge Båtklubb, Göta Segelsällskap, Sätra Båtsällskap. Magnus Ringborg, W30-seglare från Göta SS