M32 Series – finalen LIVE i Stockholm

M32 Sthlm ALiteFörsta dagen är avklarad och under fredag, lördag och söndag avgörs nu en av världens mest spektakulära kappseglingar på Riddarfjärden i Stockholm. Se livesändningarna eller följ all action direkt från Norr Mälarstrand!.

Första dagen bjöd på väldigt lätta vindar men vackert och varmt sensommarväder. Den ivriga tävlingsledningen lyckades ändå köra två race.

Alite Racing med Martin Strandberg som skeppare och Skippos Gustav Morin ombord lyckades ta en tredjeplats i första racet och vinna det andra.

Det betyder att de inför andra dagen ledde ”The Battle of Stockholm” som också är finalen av den fem event långa kappseglingsserien som startade i Oslo, fortsatte i Göteborg och sen varit i Köpenhamn och Helsingfors senaste veckorna.

Flottan har bestått av åtta båtar men nu i Stockholm har en lokal seglingshjälite kommit in som en joker i leken. Det är Björn Hansen som numera går under epitetet Kungen av Marstrand, som ska visa vad han går för. 

Han är precis som match racing-esset Ian Williams, som anslöt till M32 Series i Helsingfors, sugen på att börja segla M32 då den nästa år kommer att vara plattformen i World Match Racing Series. 

 

Andra dagen bjöd på fantastiska seglingsförhållanden med sol och vindar på 3 – 5 m/s. Alite föll i resultatlistan men ligger fortfarande trea totalt. 

Idag är det dags för tredje dagen och det blåser ordentligt. Upp till 10 m/s. Det betyder att det kommer att bli otroligt actionfylld racing med farter på omkring 25 knop och extremt små marginaler på den korta banan!

Livesändningarna startar 13.30 och slutar 17.00 fredag, lördag och söndag.

Läs mer…
M32 ny plattform i World Match Racing Tour.

Repris dag 1 del 1.

Repris dag 1 del 2.