Bakom fasaden döljer sig drömboendet!

Om du – som de flesta av Nordens båtspekulanter – är ute efter en plåtbåt så kan M/S Tynningö vara rätt. Åtminstone om du är kräsen gällande boendekomforten.

Pentry, toalett, rejäla kojer och gott om förvaringsutrymmen. Det brukar stå högt på önskelistan när man ska köpa en båt som ska klara av mer än bara snabba dagsturer och allt detta har M/S Tynningö.

Med råge dessutom. För det som en gång, för inte så länge sedan, var en passagerarbåt är nu ett fullfjädrat åretruntboende som dessutom är till salu. Men snabba på – för budgivningen är redan igång.

Utropspriset är 5 500 000 och vad det landar på till slut vet förstås ingen ännu. Men oavsett summa så för den som vinner budgivningen ett boende med utsikt ver Riddarholmen som är så sjönära som någonting någonsin kan bli.

Eller som det står i annonsen:

”Här bor man bekvämt året om och alla boytor är uppvärmda genom vattenburen golvvärme och radiatorer. Under sommarhalvåret vistas man gärna på något av de tre stora däcken med bland annat loungegrupp, grill och plats för stora sällskap kring ett middagsbord. Hela världen kan bli en ny vy.”

M/S Tynningö är byggd 1964 av Bröderna Larssons varv i Kristinehamn. Hon är ett av tre beställda passagerarfartyg där Skarpö och Ramsö systerfartyg till Waxholms Ångfartygs AB:s flotta – idag Waxholmsbolaget.

Bland annat kan nämnas att hon hjälpte till med utkörning av filmpersonal och annat från Dalarö till Kymmendö och Huvudskär för inspelning av Hemsöborna 1965.

2013 köptes hon av nuvarande ägare och säljare; Lova och Christopher Bannister som låtit M/S Tynningö genomgå en synnerligen omfattande ombyggnation och modernisering till ett modernt och bekvämt sjönära hem.

Foto: Louise Frantzén / Lova Bannister

FLER SOM HAR FÖRVERKLIGAT SINA DRÖMBÅTAR:
Han sålde allt och flyttade in i en Princess 65!
Per flyttade ombord – så gick det sedan.
Världsstjärnan Billy Joels drömbåt.
Galenskaparen Anders Eriksson förfinade Solö 25 Lyx II.
Benny byggde sin dröm i stål.
Bakom fasaden döljer sig drömboendet!
Unika båtar skapas i svenska drömfabriken.
Långsegling – hon köpte sin drömbåt för 1 euro!
HP 1300 – modern teknik och gammalt tänk.