Lyxkatamaranen som har elektricitet i överflöd

Silent_Yachts_55_Solcell
Silent Yachts går i bräschen och visar att lyxiga båtar inte behöver vara fossilbrännare som suger ut världens resurser.

Silent_Yachts_55_SolcellSegel i all ära men när det kommer till slitage, behov av underhåll samt effektivitet är solkraft överlägset. Åtminstone om man har tillgång till 300 soldagar om året. Se videon!

300 soldagar om året underlättar – absolut. Likväl är det en tankeväckande tur vi får följa med på i denna video där allt från framdrivning till AC, kaffemaskiner, kokplattor drivs av solceller i denna flytande fyrarummare.

Se också:
Livet ombord på en solcellsdriven lyxjakt
Kite ger motorbåtskatamaraner ett välkommet lyft

Vi kastar loss med Silent Yachts 55-fotare som aldrig behöver laddas. Ej heller upplever man någonsin någon brist på el. Tvärt om delar man ofta och gärna med sig av sin solcell-genererade el till båtgrannarna i hemmahamnen.

Minimala servicekostnader

Fördelen med en elmotor andra typer av framdrift är, förutom det uppenbara att färden blir tyst och luktfri, är att behovet av service och underhåll håller sig till ett minimum. Jämför med ett segel som har en ganska begränsad livslängd.

Häng med när YouTube-kanalen Fully Charged Show kombinationen lättdriven båt och effektiv batteridrivning.