Lyxbilar i tusental har nu sjunkit på Atlanten

Lastfartyg-med-lyxbilar-sjunkar-pa-atlanten

Branden på fraktfartyget Felicity Ace höll i sig i 13 dagar. Nu har det sjunkit med bland annat Bentleys, Porschar och Lamborghinis i lasten. Miljöorganisationer är bedrövade. 

Hamnen har tidigare rapporterat om branden som bröt ut på fartyget Felicity Ace 16 februari utanför Azorerna. En förödande händelse i flera led och på många olika plan.

Varken Volkswagen eller Porsche vill bekräfta hur många bilar och av vilken modell som fanns ombord. Men fartyg hade kapacitet att lasta omkring 4 000 bilar.

På väg mot USA

Fartyget var på väg över Atltanten mot Rhode Island, USA, när branden bröt ut.

Många elbilar ska ha funnits i lasten och enligt kaptenen brann elbilarna intensivt. Det är dock fortfarande oklart vad som orsakade branden.

2 200 ton bränsle ombord

Utöver alla bilar så fanns också 2 200 ton bränsle ombord. Nu när fartyget gått till botten cirka 250 sjömil utanför Azorerna så oroas både myndigheter och miljöorganisationer kring konsekvenserna.

Den 22 man starka besättningen på Felicity Ace kunde snabbt evakueras. Men lasten, som sägs vara värd 1,5 miljarder har nu sjunkit till 3 500 meters djup. Det är åtminstone det värde som försäkringen uppges täcka.