Lyxbåtkrasch från första parkett i London

Båtar skadas som oftast när det är hårt väder. Men även en lugn och särdeles solig eftermiddag på Themsen i London kan det gå snett. Se videon som filmades av en av många åskådare.

Strandkanten var fylld med folk i söndags i västra London. Skepparen på en Princess V57 lär ha varit uppfylld av exponering och helt glömt att blicka föröver när han skulle sikta in fören under ikoniska Richmond Bridge.

– Det var helt bisarrt att se. Den stora båten körde rakt mot bron och det såg verkligen inte ut som att den skulle gå igenom hålet. Först hörde jag en rejäl smäll och därpå försökte göra någon sorts undanmanöver och så kom ytterligare en smäll, säger Caroline Fisher som bor precis vid bron, till The Daily mail.

Några minuter efter kraschen samlade sig besättningen och hann köra under bron innan en räddningsbåt nått platsen.

Skepparen är okänd men det är lätt att tro att denne inte hade full koll på hur man mest effektivt manövrerar en stor båt. Han hade säkerligen haft stor nytta av ett joysticksystem som tillåter snabb sidoförflyttning. Ett hett tips om kaptenen läser detta är att fråga till exempel Volvo Penta om deras nya koncept ”Easy boating” som ska göra båtmanövrering så enkelt att vilken landkrabba som helst ska kunna köra stora lyxbåtar.

Vi lät tidigare vår åttaårige redaktionsmedlem Wille testa en helt ny Delta 54 IPS i centrala Stockholm för att se om joysticksystemet verkligen är så enkelt som det sägs.

Se när vi testar joystick hos Volvo Penta och på en Anytec med två utombordare.