Livet som gäddjägare

Fredrik ”Gäddjägaren” Bäck fiskar från alla flytetyg han kan hitta och så ofta han kan. Här är en video där man får följa honom i Hobies fiskekajak under ett reportage i september.

Att fånga fisk i antal kan de flesta fiskare med någorlunda koll på grunderna. Men stora fiskar är en större utmaning. De är smartare, mer kräsna och äter inte heller lika ofta som de mindre individerna, det är mycket som ska stämma och göras rätt för att få stor hugg. Det handlar om fiska med rätt metod och teknik på rätt plats och tillfälle. När man väl lyckas är det en enormt mäktig känsla.

I den här filmen kan man följa mig under två dagar då jag är ute och fiskar från kajak i Sibbofjärden och i Trosa Skärgård. Fisket var inte på topp under dessa två dagar men det blev en del fisk och även ett och annat lite finare exemplar. Med filmen vill jag förmedla känslan man får av att vara så nära naturen som man kommer genom att fiska. Att vara ute med kajak gör det hela ännu lite bättre.

Ett stort tack till Lucas Lennig som stått bakom kameran, Fredrik Jernbeck för gott sällskap och Jean Jältsten för fisket på Sibbo!

Enjoy!

Fredrik Bäck

www.trosafiskeguide.se