Livesändning när Hansen seglar mot VM-guld

Två svenska lag är på plats i Malaysia för att göra upp i årets sista delregatta på match racing-touren. Göteborgaren Johnie Berntsson och vårt stora hopp Björn Hansen som ligger på tredjeplats inför regattan med ”striking distance” på guldet.

– Det känns väldigt inspirerande att åka till Malaysia med en bra chans på guldet. Vi behöver dock ha två team mellan oss och nuvarande ledaren Taylor Canfield, från Jungfruöarna, för att passera och ta guldet totalt för touren. Samtidigt måste vi vara före Williams och Adam Minoprio från Nya Zeeland, så det är ett riktigt getingbo, säger Björn och fortsätter:

– Vi känner oss dock starka och har erfarenhet från förra årets avslutning när vi hade en liknande situation. Skillnaden nu är att det är flera team inblandade i medaljstriden.

Monsoon Cup startade alltså idag, 26 november, och avslutas på lördag. Tävlingen kan följas LIVE på new.livestream.com och resultat finns på www.wmrt.com

– Vi hoppas våra svenska supportrar följer oss och hejar på oss. Det är kul att stödet är så stort som det är. Det är många som hör av sig och vill önska lycka till, avslutar Björn.
 

Bilderna är från Marstrand där Hansens eWork Sailing Team vann tidigare i år.

Fotograf: Brian Carlin/Alpari World Match Racing Tour

Schema för livesändningarna (svensk tid) :
Tisdag – onsdag: Round Robin från klockan 03:00.
Torsdag: Kvartsfinaler och semifinaler från klockan 03:00.
Fredag: Final från klockan 03:00.

Results World Match Racing Tour

Promo om Björn Hansens eWork Sailing Team