Lite flyt måste man ha!

Bok Lite flyt måste man ha!
Bok Lite flyt måste man ha!

Bok Lite flyt mÃ¥ste man ha!Orolig för att få sparken från jobbet? Det fick Peter Lindbloms fru Monica och det blev början på ett nytt liv i en liten segelbåt. Kap Verde, Venezuela och Karibien och hem via Azorerna, Irland och Skottland. Sex år senare gav de sig iväg igen. Denna gång – efter vänners dödliga sjukdomar – påmind om att livet har ett slut.  Det blev en bok, grundad på resebrev till barnen Karin och Kalle.

Drömmen om att segla långt hade de närt i många år. Men de behövde en spark för att komma iväg. Det var Monica som fick sparken. Hon blev nämligen uppsagd från sitt arbete.

När chocken släppt greppet och lämnat plats för konstruktiva tankar, utkristalliserade sig möjligheterna att göra något positivt av arbetslösheten.
Detta var startskottet till den första resan. Sex år senare, nästan på dagen, var Bottin åter på väg, på en andra resa. Den här gången var sparken ännu hårdare. Vänners sjukdom och för tidiga bortgång hade väckt tankar om att livet ändå inte är oändligt långt. Man lever bara en gång.

Den första resan gick till Kap Verde, Venezuela och Karibien och hem via Azorerna, Irland och Skottland.

Den andra från Europa till Kap Verde, Brasilien, Franska Guayana, Surinam, Små och Stora Antillerna, USA och ”hem” till Medelhavet.

Brev från en liten segelbåt är bokens underrubrik. Sammanlagt har Peter och Monica skickat flera tusen e-brev från båten. Innehållet i denna bok består av utdrag ur resebrev till barnen Karin och Kalle, men också till vänner och hemklubben Jordenruntseglarklubben.

Peter Lindblom var tidigare lärare i svenska och historia och senare skolledare inom vuxenutbildningen.
Peter började segla i fyrtioårsåldern och bevisar därmed att det aldrig är försent att börja.

Båten, en Malö 40, är fortfarande familjens kelgris och har efter tjugofem år blivit både ansiktslyft och en smula världsvan.
Han har alltid tyckt om att skriva, och under åren ombord blev det tusentals mail och brev till släkt och vänner.
Den underfundiga humorn är författarens signum, liksom drömmen om nya horisonter.

Nautiska Förlaget
ISBN: 978-91-89564-55-8