Lidingö Runt 2007

img_3333b_sm.jpg

Vi var laddade vid starten och kände efter uppvärmningen att det nog skulle börja blåsa lite ändå. Vinden dog ut precis i start, men sedan kom lite mer vind igen och hoppet tändes.

Men ju längre tiden gick desto mer avtog vinden. Vi försökte oss på att gå höger i banan och tog även en rövare genom att gå upp mot Bogesundslandet i förhoppning att där kanske skulle bli mer vind, men när vi såg att vinden istället blev bättre närmare Lidingö insåg vi att loppet var kört. Vi valde att bryta kl 16.15, då vi låg precis vid Bosögrundet och såg White Lady (som då var närmaste båt framför oss) sticka iväg i den nya vinden som kom och vi blev kvar i bleket och förstod att vi sannolikt inte skulle hinna i mål före 19.00 om inte någon helt ny vind skulle dyka upp.

På listan över anmärkningsvärda saker noteras främst att vi såg HiQ i flera timmar innan de fick tillräckligt mycket vind vid Fjäderholmarna (2,4 M från start) för att komma framåt. 5 timmar och 41 minuter för en 60-fots trimaran runt ön, lite skillnad från förra året då de seglade in på 55 minuter.

img_3335b_sm.jpg

Och här har starten har gått i IMS-klassen. Vi var f.ö nöjda med vår start. Vi hade bra häng på ledarbåtarna Du Soleil II, DataCom och HQ Bank – till en början vill säga:-).

img_3337b_sm.jpg

Oj, nu vrider det ytterligare. Spinnsättning!

img_3346b_sm.jpg

img_3404b_sm.jpg

img_1963_sm.jpg

Vi försökte läluta.

img_1965_sm.jpg

”Kolla, det fyller lite bättre nu, va?”

img_1968_sm.jpg

”Fyller” Eller hur?.det är ju TOKPUNKA!!!?

img_1964_sm.jpg

”Passar på att vila lite om det blir åka av sedan?”

Det var ändå skönt att komma ut på vattnet i Condevors första tävling och jag tackar främst hela besättningen för att vi kämpade väl. På måndag är det dags för träning igen, men nu flyttar vi ut till Bullandö och Kanholmsfjärden.

På pallen i IMS landade:

1. Du Soleil II (Ingvar Hertzman)
2. DataCom (Ralf Aspholm)
3. HQ Bank (Eskil Degsell)

?som gjorde starka prestationer inte minst taktiskt. Många gratulationer från oss på Condevor!

Sist men inte minst vill jag tacka hela IMS-startfältet, kul att vi är så många i år – det skall bli kul att mötas igen under säsongen!

Avslutar med en bildkavalkad som vårt tender team tog. Tack Tobias, Alex, Petra, Patric m.fl!

img_0589_2_1.jpg

img_0594_3_1.jpg

img_0919_17_1.jpg

img_0927_18_1.jpg

img_0812_15_1.jpg

Until next time?