Lasersegling i hisnande hastighet!

Andora 30+ nodi. Zeno is on fire!

Publicerat av Circolo Velico Lago di Lugano den 5 januari 2017

Det gällande hastighetsrekordet med Laserjolle lär vara 16,8 knop. Hur fort det går i detta videoklipp vet vi inte. Men det går undan. Se videoklippet!

Det gällande officiella hastighetsrekordet för Laser lär enligt uppgift vara 16,8 knop och innehas av Mark Denzer från Honolulu, Hawaii.

Men enligt flera inbitna svenska Laser-seglare som Hamnen.se har kontaktat så är 16,8 knop en högst måttligt imponerande siffra och dessutom är tveksamt om det ens är ett officiellt rekord.

– Jag vill minnas att OS-seglaren Kalle Suneson satte något rekord i Laser över 500 meter på typ 19 knop eller något sånt. Men det får du fråga honom om. Jag har själv väldigt dålig koll, vill minnas att min pulsklocka visade typ 36km/h (19,4 knop reds. anm.) vid något tillfälle, säger Jesper Stålheim som seglade för Sverige i OS senast i Rio de Janeiro.

Hamnen.se har försökt nå Kalle Sunesson gällande detta, men utan framgång.

Svindlande snabbt
Hur fort det går i detta videoklipp från Luganosjön mellan Schweiz och Italien vet vi inte. Men vi anar att det got och väl matchar Mark Denzers 16,8 knop.

Sverige är för övrigt ett av världens Lasertätaste länder med ungefär 4 500 av de totalt 200 000 Laserjollar som har byggts.