Långsegling – syskonen som aldrig satt sin fot i en skola

Men skolgången då? Är inte det ett problem? Det är den vanligaste frågan som ungdomarna i den långseglande familjen får. Här är svaret.

Barn_langsegling
Men skolgången då – är inte det ett problem? Det är vanligaste frågan som den långseglande familjen på Sailing Zatara får. Här är svaret.

50 000 tillryggalagda sjömil i världens alla hörn med fyra barn ombord. Det är mer än de flesta långseglare ens skulle drömma om men för familjen bakom YouTube-kanalen Sailing Zatara har det inte inneburit några problem.  Snarare har det varit en förutsättning för att de skulle orka få ihop livspusslet. Eller som de skriver i sin presentation på kanalen:

Se också:
Familjesegling i världens farligaste farvatten

”Nödvändigt att kasta loss”

”När min man och jag kom in i mitten av 40-årsåldern insåg vi att vi var helt utmattade av samhällets effekt på vårt äktenskap och våra barn. En förändring var nödvändig så vi samlade våra fyra barn, sålde vårt förortshem i Texas och kastade loss för det stora äventyret på världshaven.”

Och fortsättningen:

Över 50 000 sjömil

”Detta, som skulle bli vårt tvååriga sabbatsår, började 2016. Till dags dato, (maj 2023) har vi seglat över 50 000 sjömil i alla tänkbara farvatten på planeten. Vi har fortfarande tre barn ombord (den äldsta mönstrade av för collegestudier 2020).”

Skola på distans för långseglande barn och ungdomar har sina för- och nackdelar. Se videon!

Så till den obligatoriska frågan – den enskilt vanligaste frågan som familjen får:

Men skolgången då – är inte det ett problem?

Se videon där barnen – ett efter ett – svarar på hur det fungerar. I stort och i smått samt om fördelar respektive nackdelar meds att växa upp till havs.