Långsegling – livet ombord på en segelbåt mitt i paradiset

En story om ensamhet, tristess, oro och konsten att leva med en mycket stram budget. Men också om det oberoende båtlivet, Bahamas sagolika farvatten samt om den totala friheten i en segelbåt. Välkommen ombord!

Daniel_ensamseglare_inledningsbild
Daniel är till stora delar självförsörjande i sin segelbåt på Bahamas.

Fyra år har nu gått sedan Daniel köpte en begagnad Beneteau Idylle och bytte ut sitt kringflackande liv i land mot ett minst lika kringflackande liv till havs. Dock med skillnaden att han nu är avskärmad från civilisationen den mesta tiden.

Se också:
Hamnen listar hetaste långseglarna på Youtube
Självförsörjande långseglarna – föder upp och äter insekter
Långsegling – barnfamilj om vardagen i en liten båt

Med detta kom också nya utmaningar då livet ombord innebär att man i mångt och mycket måste vara självförsörjande. En stor det av det totala matintaget består av fisk som Daniel fångar själv medelst fridykning och jakt med spjut.

Utforskar Bahamas

För närvarande befinner han sig i och omkring Bahamas sagolika farvatten där tillgång på fisk liksom sol (till solpanelerna) är god. Likväl innebär livet ombord på 38-fotaren en hel del utmaningar där god ordning på prylarna och noggrant underhåll av såväl watermaker som dieselmotor, solceller och andra vitala funktioner är ett måste.

Livet ombord på en segelbåt långt ifrån civilisationen är fantastiskt men också utmanande.

I Daniels livsfilosofi ingår också att maximera tiden bortom civilisationen så mycket som möjligt som ett led i att leva klimatsmart på en stram budget. Men därmed inte sagt att det inte finns tid över för annat. Förutom fridykning klämmer han också in wakesurfing, vågsurfing, vindsurfing och upptäcktsresor med sin jolle i vardagen. Mest av allt gillar han dock kitesurfing som är ett bra sätt att fördriva tiden när det blåser som mest.

Välkommen ombord!

Häng med när vi får en inblick i Daniels boende till havs. Ett boende som sällan ligger kvar på samma plats i mer än några veckor innan det är dags för nya äventyr.