Långseglare brutalt mördade av våldsbrottslingar på flykt

Mycket, för att inte säga allt, tyder på att ett långseglande par har mördats av tre rånare och våldsbrottslingar på flykt från häktet.

Mycket, för att inte säga allt, tyder på att ett långseglande par har mördats av tre rånare och våldsbrottslingar på flykt från häktet.

Det amerikanska långseglande paret Ralph Hendry and Kathy Brandel saknas fortfarande. Detta efter att deras segelkatamaran har hittats uppenbart övergiven och med trasiga segel utanför St Vincent i Västindien. Enligt uppgift fanns det blodfläckar i på inredningen. Mycket tyder på att besättningen har överfallits och mördats av tre män på flykt från häktet.

Langseglare-mordade-2
Ralph Hendry and Kathy Brandel hade långseglat i tio år och beskrevs som godhjärtade, kompetenta och generösa. Foto: Salty Dawg Sailing Association

Kända våldsbrottslingar

Männen som utges vara mellan 19-30 år, tidigare dömda för rån och våldsbrott satt häktade men lyckades alltså rymma. AIS-data visar hur katamaranen lämnade Grand Anse-bukten på Grenada för att sedan alltså återfinnas utanför St Vincent utan sin ordinarie besättning.

De tre förrövarna har återigen gripits och katamaranen har beslagtagits av St. Vincents kustbevakning i väntan på vidare utredning. Royal Grenada Police Force rapporterar att ”man för närvarande arbetar på ledtrådar som tyder på att de två passagerarna i yachten kan ha dödats under rymningen”.

”Godhjärtade, kompetenta och generösa”

Hendry och Brandel var engagerade medlemmar i Salty Dawg Sailing Association, en sammanslutning för långseglare, och hade seglat, levt och verkat ombord i ett decennium. Bland vännerna beskrivs de som godhjärtade, kompetenta och generösa.

Foto: Salty Dawg Sailing Association