Lär dig livesända från din båt

Solidtango seglingUnder 2012 sände vår streamingleverantör Solidtango tillsammans med net1 live från flera båtar under ett antal kappseglingar och man kunde följa dem dygnet runt på Hamnen.se. Ikväll håller de föredrag om hur det går till. Självklart livesänds föredraget via webben.

I samband med Gotland Runt 2007 gjordes första försöket att livesända från en havskappsegling. Först ut var Mikael Ryking på net1 som då hette ice.net. År 2008 gjorde Johan Lundqvist ett försök att sända live från Gotland Runt från en av tävlingens minsta båtar med hjälp av hostingföretaget Globalinn. Året efter förenades Micke och Johan som partners till KSSS och man gjorde en större satsning på livesändning från flera båtar. Konceptet drog väldigt många tittare och gav blodad tand.

År 2012 hakade vi från Hamnen.se på trenden och publicerade sändningar från flera olika kappseglingar.

I kväll presenterar Johan och Mikael sina erfarenheter kring livestreaming och video ombord, samt berättar om de senaste trenderna inom området. Platsen är KTH i Stockholm och föredraget, som sker på uppdrag av Havskappseglingsförbundet, börjar klockan 18.30. För er som inte har möjlighet att komma och lyssna på plats livesänds hela föredragetSolidtangos Playkanal.

Det går utmärkt att ställa frågor i chatten i samband med livesändningen.

Läs mer om Solidtangos egen seglingssatsning med Arcona 321 och om företaget här.