Svenske kungen av hockey köper ny båt

Axopar AC puffDet sprids nu rykten på internet att Sveriges konung köpt en ny Axopar. Sanningshalten i det tycks vara tämligen låg. Däremot kan Hamnen.se bekräfta att en svensk hockeykung just fallit för det finska märket.

Efter att ha spöat upp drösvis med finländare genom åren sägs Mats Sundin vara en av Finlands mest hatade personer. Trots det väljer han nu en finskbyggd båt. Närmare bestämt en ny Axopar 28 AC med en motor på 300 hk. 

– Den blir perfekt för pendlingsturerna mellan bostaden på Djursholm och sommarstället i Spillersboda vid Norrtälje tyckte han, berättar Fredrik Bergström som är VD för Nimbus Stockholm och återförsäljare av Axopar i Sverige. 

Sundin har tidigare kört en Windy 32 Grand Tornado men uppskattar uppenbarligen en mer allvädersanpassad båt av modernt snitt och med tuff stil. Även om just modellvalet AC (aft cabin) erbjuder två kojplatser i aktern. 

windy-32-grand-tornado-01Mats Sundin körde tidigare en Windy 32 Grand Tornado.

Sundin sägs vara en erfaren båtman med tydligt sug efter fart. Enligt Fredrik Bergström var Sundin spekulant på en Nimbus 300 R innan han slog till på Axopars nyhet. Båda har en toppfart på cirka 50 knop.

Att kungen, prinsen, prins Daniel eller för den delen Drottning Silvia skulle ha köpt en Axopar är inget Axopars återförsäljare känner till. Men kanske hockeykungens val även får Carl Gustaf att öppna plånboken till förmån för Axopar.

Se videon när vi testar Sundins nya båt.