Kryssarklubben får miljondonation: ”Vi är oerhört tacksamma”

Vad för relation mannen som donerat miljonbeloppet har till Kryssarklubben är okänt. Vad som däremot står säkert är att pengarna kommer som ett välkommet tillskott. Förhoppningen är att kunna driva och utveckla seglingsskolans verksamhet under många år framöver.

svenska-kryssarklubben-atlantica-seglarskola-bat-donation
En man från Karlshamn har testamenterat 2,8 miljoner kronor till Kryssarklubbens seglarskola.

”Ett betydande tillskott till Seglarskolans verksamhet” – så beskriver Svenska Kryssarklubben den donation på 2,8 miljoner kronor som man nyligen fått in. Det hela sträcker sig tillbaka till 2022 då man blev kontaktad av en advokat som hade i uppgift att administrera ett testamente efter en man från Karlshamn.

I testamentet var Kryssarklubbens seglarskola, tillsammans med ett antal andra organisationer, nämnda som tilltänkta förmånstagare av arvet.

– Vi är oerhört tacksamma för detta fantastiska bidrag till Seglarskolans viktiga verksamhet. Vi har inte kunnat utröna vilken relation mannen som donerat hade till Seglarskolan, men uppenbarligen uppskattade han vår verksamhet mycket, skriver Jerker Paulusson, ordförande för Svenska Kryssarklubbens seglarskola.

Han har nu tillsammans med sin styrelse tillsatt en arbetsgrupp som ska föreslå hur summans ska fördelas och placeras på bästa sätt.

Målet är att pengarna som kommer från arvet ska användas för att driva verksamheten under många år framöver.