Krossad båt i TV upprör träbåtsentusiasterna!

Experimentet i SVT´s satsning ”1 mot Sverige” har upprört träbåtsentusiaster runt om i landet som menar att hela idén är ”bedrövlig” och ”förkastlig”.

Experimentet gick ut på att släppa en 1 200 kilo tung träbåt rakt ner i backen från 45 meters höjd. Något som inte föll i god jord hos alla. Debatten går hög på olika forum där man menar att tilltaget var ”bedrövligt”, ”förkastligt” och att båten hade kunnat användas till något bättre.

Se SVT´s experiment där träbåten släpps från en kran.

”Bättre än att skrota”

Programledaren Erik Ekstrand, 42, tar dock kritiken med ro:

– Om man kollar på Blocket eller liknande, det skänks ju bort för att folk inte har ork och tid att ta hand om det och hålla saker vid liv, hur fina de än är. Tyvärr. Det är en sådan grej. Kolla på alla gamla pianon som skickas på tippen varje dag. Tycker jag om det? Nej, det tycker jag också är värdelöst. Tycker jag att det är bättre och roligare att man släpper en träbåt från en lyftkran än att man bara åker till tippen med den? Ja, absolut, säger han till Aftonbladet.

 

Effekten av att att släppa en 1 200 kilo tung träbåt rakt ner i backen från 45 meters höjd.

Hamnen släppte en Buster!

Att släppa en båt från hög höjd är dock inget nytt för Hamnens följare då vi gjorde just detta redan för fem år sedan. Den gången var det en Buster M5 som offrades vilket heller inte uppskattades av alla. Och detta trots att båten var en prototyp som ej var godkänd för marknaden och som skulle ha skrotats.

Se också:
Att döda en Buster – del 1
Att döda en Buster – del 2
Att döda en Buster – del 3
Att döda en Buster – del 4