Kriget driver upp bränslepriserna till nya rekordnivåer

Rekord_branslepriser
Bränslepriserna når nya rekordnivåer som en följd av kriget i Ukraina.

Oljepriset har ökat markant bara sedan invasionen av Ukraina. Igår höjdes bensin- och dieselpriserna med 40 respektive 75 öre. Frågan är var det ska sluta?

Enligt energiminister Khashayar Farmanbar finns det ingen överhängande risk för att brist eller försörjningsstörningar när det gäller el, gas eller drivmedel i Sverige.

Se också:
Dieseln kan komma att kosta 30 kronor per liter

Däremot når priserna nya rekordnivåer som en följd av kriget i Ukraina. På onsdagen höjdes bensinpriset med 40 öre och diesel och HVO100 med 75 öre.

Idel rekord

Det innebär att riktpriset vid bemannade stationer uppe på torra land för tillfället ligger på 20,39 kronor för bensin, 23,32 kronor för diesel och 27,37 kronor för HVO100.

Höjningen av bränslepriserna genomfördes under morgonen och bedömningen är att fler prishöjningar är på gång i Sverige.

Tåligt släkte

Hur detta kommer att påverka båtfolket är oklart. Likaså är det ingen som vet vad som kommer att hända med bränslepriserna framöver.

– Vi vet bara att båtfolket är ett tåligt släkte som generellt sett hittills har haft en hög smärttröskel när det gäller att tanka sina båtar. Vi kan inte göra mer än att avvakta och se vad som händer, säger Patric Borén, VD på Dyvik Marina.