Sista chansen att vinna flygbåten (värd 150 000)!

Flygbåten är en tävling om att få båten, en Monterey 180 FS, att lätta från vattnet och flyga. Den som lyckas bäst vinner båten (värd 150 000 kr). Som ni ser på bilderna så kan man få alltifrån en stridsbåt på hundratals ton till en eka att lyfta.
Hur skulle du göra? Anta utmaningen och lämna in ditt förslag senast den 15 april!

Förslagen är många på hur man ska få båten att flyga, vilket tävlingen går ut på. Det pratas om sprängmattor, jättevingar och om ballonger som fylls av båtens egna avgaser. Hur skulle du göra?

I den här tävlingen får bidragen gärna vara innovativa, roliga, utöver det vanliga och fördelaktligen genomförbara. Men det är inget som någon kan garantera. Det är ju en del av spänningen.

Av de inkomna bidragen utser juryn tre finalister som får förverkliga sina idéer och göra upp om en Monterey 180 FS -07. Finalisterna får byggnadsbidrag på 7 500 kr, plats att bygga på samt experthjälp.

Vinnaren utses efter att juryn har testkört och bedömt farkosterna.

Vi vill få Båtlivet att lyfta
Genom det här projektet vill vi göra det möjligt för båtintresserade att testa idéer och tankar de haft om att kanske göra båtar mer bränslesnåla, bekvämare eller bara annorlunda. Vi vill inspirera och få Båtsverige att vakna upp ur sin vinterdvala.

Sen är det ju alltid roligt med tävlingar där priset är något i hästväg, en båt med ett marknadsvärde på ca 150 000 kr.

En finputsad och fullt fungerande amerikansk daycruiser är både flygobjektet och priset för den som lyckas.

Alla idéer är välkomna – alla får delta! Låt fantasin flöda och skriv och teckna ditt förslag. Skulle fantasin tryta finns massor av inspiration att hitta på Youtube.

Ett exempel på hur man lyckats få en båt i liknande storlek att flyga. Notera dock att bärplan bara fungerar som exempel på hur en båt kan lyfta. Det är upp till de tävlande att hitta sitt sätt.

Lite inspiration från den amerikanska flottan.

Anmälan och tävlingsregler
Ni som vill delta skickar in ert bidrag (anmälningsblanketten nedan plus eventuella bilder/skisser) till info@emarin.se senast 2014-04-15. Tävlingen kommer att ske i två steg, en byggperiod och en tävlingshelg (23, 24 och 25 maj) med testkörning. Läs mer i Tävlingsreglerna.

Klicka på bilderna nedan för att komma till anmälningsblanketten (ifyllningsbar pdf) och för att läsa tävlingsreglerna:

Flygbåten - anmälsningsblankett

Flygbåten - Tävlingsregler

Följ tävlingen!
Tävlingen är tänkt att inspirera, och för den delen också att underhålla, så Hamnen.se kommer att rapportera från projektet med intervjuer, reportage och video. Under tävlingshelgen kommer rapporteringen intensifieras och kanske även livesändas.

Initiativtagare och kontaktperson
Initiativtagare till projektet är Eriksson Marine Scandinavia i samarbete med Hamnen.se. Tävlingen sponsras även av följande bolag: Alandia försäkring, Solna Marin och Marinshopen. Kontaktperson för tävlingen/projektet är Johan Karlsson på Eriksson Marine Scandinavia. 0706 – 11 05 29, johan@emarin.se.

Lycka till!