Knut Frostad chef för Volvo Ocean Race

Knut Frostad är ny chef för Volvo Ocean Race.

Knut Frostad är ny chef för Volvo Ocean Race.Norrmannen Knut Frostad har utsetts till ny chef för Volvo Ocean Race. Han efterträder Glenn Bourke och börjar sin tjänst i England den 3 mars. Knut har seglat Whitbread/Volvo Ocean Race fyra gånger, OS och drivit egna seglingsprojekt med 60 fots trimaranerna Academy och Nokia

Knut Frostad säger i ett pressmeddelande att Whitbread/Volvo Ocean Race har tagit en stor del av hans liv under de senaste 15 åren och att jobbet som chef för Volvo Ocean Race är ett drömjobb som nu blir verklighet:

– Mitt första fokus blir att genomför den kommande tävlingen. Där är det mesta redan planerat och klart även om mitt jobb naturligtvis blir fortsätta att utveckla tävlingen. Personalen är väl inarbetade i sina åtaganden så det kommer säkert att gå bra.

Årets Volvo Ocean Race som startar I Alicante den 4 oktober blir det tionde I ordningen om man räknar in Whitbread-seglingarna. Banan är rejält omlagd denna gång med hamnstop i Asien, Stockholm och mål i St Petersburg, Ryssland. Totalt blir det 11 hamnstop på den 37 000 sjömil långa sträckan.

hamnen.se har flera gånger seglat med Knut Frostad, bland annat från Sandhamn till Polen. Från den seglingen gjordes en cirka 20 minuter lång video.