Klartecken för start av ÅF Offshore-race i Stockhoms innerstad

AFOR_2011_puff
Gotland Runt – starten går i centrala Stockholm

AFOR_2011_puffNu står det klart att ÅF Offshore Race, tidigare Gotland Runt, flyttar hela starten för 2012 års uppsättning av Sveriges största kappsegling till Stockholms innerstad.

– Vi är oerhört glada över samarbetet med KSSS och ÅF, och att genom Stockholms Hamnar och Kulturförvaltningen kunna erbjuda stockholmare och turister denna möjlighet att delta i detta spännande evenemang i hjärtat av sjöfartsstaden Stockholm, säger Sten Nordin (M), finansborgarråd i Stockholms stad.

Stockholm Stad, KSSS och ÅF vill med ÅF Offshore Race skapa det största årligen återkommande evenemanget i Stockholm med en hög miljöprofil. Genom att flytta starten av före detta Gotland runt, numera ÅF Offshore Race, från Sandhamn till Stockholms innerstad får Stockholm en ny spännande och återkommande sommarattraktion.

– För KSSS blir flytten av tävlingsstarten in till Stockholm en unik möjlighet att synliggöra segling för en bredare allmänhet. Vi utbildar årligen över 1 000 barn och ungdomar. Vi är övertygade om att flytten av starten in till Stockholm kommer att få kommer att skapa ett ännu större intresse för vår verksamhet, säger Staffan Salén, ordförande i KSSS som driver regattan ÅF Offshore Race.

– Det känns fantastiskt spännande att få vara med och ta en av Europas finaste regattor in i nästa era. Kappsegling är dessutom en klimatsmart sport, vilket passar ÅF. Målet för oss med ÅF Offshore Race är att ytterligare stärka varumärket ÅF som en arbetsgivare för de absolut bästa ingenjörerna, säger Jonas Wiström, VD för ÅF som sedan 2011 är titelsponsor för ÅF Offshore Race.

Om ÅF Offshore Race 2012:
Evenemanget hålls mitt i sommaren och kommer att pågå mellan den 28 juni och den 4 juli. Festområdet kommer att sträcka sig från Nationalmuseum över till Skeppsholmen och Kastellholmen. Upp emot 300 båtar förväntas delta i tävlingen och de kommer att ligga i anslutning till evenemangsområdet, medan det på land erbjuds aktiviteter och festligheter.

AFOR_2011_0708_25