Kawasaki Ultra 420 R - ny galen skoter med turbo!

 

Värstingarnas värsting bland vattenskotrar gör 0 – 100 på tre sekunder och har en toppfart på 77 knop (143 km/h).

Noll till hundra km/h på tre sekunder. Det är siffror som få, om ens något annat fordon, kan jämföra sig med. Men det är vad nya Kawasaki Ultra 420 R gör när man stämplar gasen i botten.

Bakom detta bygge står finske Sammy Pajalin som har vunnit fler titlar inom jetski-sporten än han själv kan hålla reda på. Till de tyngre meriterna hör dock sex segrar i de nordiska mästerskapen och tre i de finska. Dessutom har han knipit en bronspeng i VM.

Till vardags trimmar han inte bara sin egen vattenskoter inför tävlingar utan också andras. Kunderna är inte bara tävlingsförare utan också vanliga dödliga som vill vara säkra på att vara värst i viken.

Sammys senaste vapen i jakten på snuskigt hög prestanda är en Kawasaki med en turboladdad motor som han trimmar efter kundens önskemål. Hans eget ekipage är av naturliga skäl optimerad för mesta möjliga prestanda och på styret har han en knapp som han kan reglera motorkraften med.

– I race där det går riktigt höga vågor nöjer jag mig med att maskinen levererar 360 hk och i gynnsamma förhållanden kan jag växla över till 450 hk bara genom att trycka på knappen, förklarar han.

Sammy Pajalin in action!

De maskiner som är avsedda för allmänheten bygger på samma motor med tillhörande turbo. Skillnaden är bara att den är något snällare och kunden kan välja mellan 330 och 420 hk. På samma gång väljer man om skotern ska gå förhållandevis snålt eller eller om den bara ska ha mesta möjliga prestanda.

Turbo–kit del för del.

I det sistnämnda läget gör skotern 0-100 km/h på 3 sekunder och nå en toppfart på drygt 70 knop (132 km/h).

En Kawasaki Ultra 420 R med turbo kostar 389 990 kr.  Återförsäljare här.