Kawasaki SX-R – värsta hästsparken någonsin!

Den som är ute efter snabb acceleration på sjön bör leta bland vattenskotrar av olika sorter. Eller kanske gå direkt till nya Kawasaki SX-R som påstås vara den nya kungen på området.

Utvecklingen inom vattenskotrar och jet-ski har mest handlat om att sträva efter bättre acceleration och högre toppfart.

Därför är det heller ingen överraskning att Kawasakis senaste nyhet, en ståmaskin som går under namnet SX-R, presenteras som den snabbast accelererande massproducerade ståmaskinen någonsin.

Svindlande vikt/effekt-förhållande
Men så har den också en fyrcylindrig vattenkyld motor på hela 1 498 kubikcentimeter och 152 hk under motorhuven som uppges ge en toppfart på 100 km/h.

Några siffror gällande accelerationen bjuds dock inte. Ej heller har man hunnit fastställa vad maskinen kommer att kosta när den lanseras om några veckor.

Däremot framhålls några nya innovationer där ”ett nydesignat skrov med Splash Deflector (KSD) som reducerar vattenstänk” och ”ett styre i motocrosstil”  är de mest utmärkande.

För övrigt har det nu gått ganska precis 43 år sedan Kawasaki introducerade sin och världens första ståmaskin och med detta också varumärket Jet Ski.

Ett namn som snart nog kom att bli den vedertagna benämningen för alla liknande maskiner. Oavsett märke.

Kawasakis egen reklamfilm inför lanseringen.

Kawasaki SX-R

Längd: 2,66 m
Bredd: 0,76 m
Höjd (nedfällt styre): 0,84 m
Djupgående: obetydligt mer än noll och ingenting
Tjänstevikt: 250 kg
Motor: Vattenkyld, 4-takts radfyra
Motorstyrka: 152 hk
Bränsletank: 23 liter
Antal personer: 1
Pris: ej klart
Mer info: www.kawasaki.se