Katten Blixten mirakulöst räddad efter sex dagar i kapsejsad trimaran

Inget mindre än ett mirakel! Efter sex dygn i en uppochnedvänd trimaran räddades katten Blixten. En räddning som sannolikt tar pris som den mest hjärtevärmande båtnyheten i år.

Katten Blixten räddades efter sex dygn i en uppochnedvänd trimaran!

Det har nu gått över sex dagar sedan Sjöräddningssällskapet i Kristinehamn undsatte besättningen ombord på en kapsejsad trimaran utanför Kristinehamn. Seglarna hade kapsejsat i det hårda vädret men lyckats få iväg en nödraket. En nödraket som tillslut blev deras räddning. De frivilliga sjöräddarna fick larm om nödraketen och tog sig snabbt mot den position man sett raketen komma ifrån. Där kunde man tack och lov hitta de nödställda relativt fort.

Väl på plats var de båda personerna kraftigt nedkylda men talbara. I all hast skyndar Sjöräddningssällskapets båtar tillbaka till hamn där ambulans väntar för att undersöka de två personerna. Kvar ombord på båten fanns seglarnas katt, Blixten, som inte kunde hittas och då förmodats ha mist sitt liv i kapsejsningen.

Bilder från förra veckan när Sjöräddningssällskapet i Kristinehamn undsatte två seglare på en kapsejsad trimaran.

Det var i alla fall kattens förmodade öde fram tills måndagsmorgonen nästan en vecka senare. Då gav sig en bärgare ut till den trimaranen för att ta in den kapsejsade båten till hamn.

Hoppet tänds när båten ska bärgas

När man teamet som skulle bärga trimaranen närmade sig hörde de ett svagt jamande inifrån båten och hoppet om att få hem Blixten tändes till liv.

Vad som hände efter att båten kommit på rätt köl är inget mindre än ett mirakel.

Från ruffen och upp i sittbrunnen tar sig den gulvita katten helt på egen hand. Han hade då varit fast i den felvända båten i över sex dygn.

 

Katten Blixten påväg hem till husse och matte. Foto: Sjöräddningssällskapet.

På måndagsförmiddagen fick Blixten mot alla odds komma hem och återförenas med sin husse och matte efter att Sjöräddningssällskapet tagit ägarna till den havererade trimaranen.