Kändisö i Blekinge säljs – väcker internationellt intresse

Skärgårdsidyllen Nastensö i Blekinge skärgård är till salu. Den privata ön där kändisfotografen och Karlshamnssonen Bingo Rimér växte upp som barn väcker nu intresse såväl lokalt som internationellt. Se bilderna!  

Nastenso-blekinge-till-salu-bingo-rimer

Dryga 500 meter eller ett par minuters båtfärd från Vettekulla ligger Nastensö. En skärgårdsidyll i öklustret som går från fastlandet ut till natursköna Tärnö i Karlshamns skärgård. Samma ö som stjärnfotografen och mediaprofilen Bingo Rimér sprang runt på i sina ungdomsdagar är nu till salu. Och även om ett stort intresse var väntat är anstormningen en som få kunnat tro.

– Den vanligaste frågan är: ”Vad får vi göra med ön”. Det är många som vill veta hur lagstiftningen ser ut och hur det funkar. Svaret på det är att det är rätt så begränsat, men det går ju att pröva, säger ansvarig mäklare Mikael Kellander i en intervju med Blekinge läns tidning.

Förutom ön säljs även Bingo Rimérs barndomshem på Vettekulla och de båda objekten har väck intresse i såväl när som fjärran. Enligt Mikael Kellander har det kommit förfrågningar hela vägen från Europas södra delar.

Vad prislappen landar på återstår att se och bestämts av de anbud som kommer från intressenterna. Foto: Joachim de Rooy/Länsförsäkringar fastighetsförmedling

Allt som ingår i köpet

Ön består av cirka 15 hektar skog-, betes och naturmark där det en gång i tiden gått får på ströbete. Förutom huvudön ingår även två kobbar, en mindre ekonomibyggnad och ett lösdriftsstall för får i köpet.

För den som tänker sig bygga något liknande Östermanland från Segelsällskapsresan lär dock stöta på patrull. Som tidigare nämnt begränsar stranskyddslagarna nybyggnation.

Priset? Det håller man än så länge intill bröstet. Istället får de anbud man får låta bestämma vad kostnaden för en egen skärgårdsö landar på.

– Det är en sådan försäljning som skulle kunna bli klar nästa vecka, eller så kan det ta ett halvår. Det får ta sin tid att hitta rätt köpare, säger Mikael Kellander, till BLT.