Julklapp i sista minuten – Seglingshandboken

seglingshandbokenDen perfekta sista-minuten-klappen är den som är tillgänglig via webben. Nu finns Seglingshandboken tillgänglig på iTunes och den borde vara en gjuten gåva till alla som har ambition att lära sig seglingens konst från grunden.

Sveriges kanske mest sympatiske seglare, Fredrik Aurell, har skapat en interaktiv seglarskola som nu går att ladda ner till iBook.Den går förvisso också att köpa som bok men det är ju vettigt att alltid ha den tillgänglig på sin digitala enhet (finns på Mac, iPhone eller iPad). Inte minst om man alltid har någon av enheterna ombord för navigering. Enkelt då att snabbt, och kanske till och med i smyg, kolla upp uttryck som ombordvarande gäster med snobbig och besserwissig attityd för sig med.

Boken hanterar alltifrån båtens olika delar till hantering, manövrar, knopslagning och trim. Allt illustreras med stora inspirerande bilder och korta texter som är lätta att ta till sig. Upplägget är utvecklat, testat och använt av instruktörer och elever sedan 2008.

Seglingshandboken finns på både svenska och engelska och är den första iBooken av sitt slag. Den riktar sig både till nybörjare som söker en introduktion in i seglingens värld men passar också mer erfarna seglare som vill utveckla sig, exempelvis inom segeltrim, spinnaker- och gennakersegling.

Personerna bakom Seglingshandboken är Fredrik Aurell, Hans Larsson och Magnus Rönnberg. Alla är aktiva nöjes- och kappseglare som tillsammans har drygt 30 års erfarenhet som seglingsinstruktörer. Fredrik och Hans är även meriterade kappseglare på internationell nivå och har djup kunskap i hur man får ut så mycket som möjligt ur sin båt.

Screen 4 Vad heter detEtt exempel på hur boken är utformad. 

Magnus satte sin fot på en segelbåt för första gången 2005 och började arbeta som instruktör två år senare. Hans krydda till gruppen är alltså sina färska erfarenheter av vad det innebär att lära sig att segla.

De 198 sidorna kostar 75 kr om man väljer den digitlata versionen som man kan ladda ner här.

Boken går också att köpa i tryckt format via Svenska Seglarförbundet och kostar då 225 kr, Beställ här.