Josefin Olsson tar VM-silver i Santander

Josefin Olsson tog Sveriges första medalj vid kappseglings-VM som just nu avgörs i Biscayabukten utanför den nordspanska staden Santander.

Josefin Olsson tog Sverige första medalj vid kappseglings-VM som just nu avgörs i Biscayabukten utanför den nordspanska staden Santander. På torsdagseftermiddagen seglade Josefin till sig ett silver i Laser Radial och visar därmed att hon är ett stort svenskt medaljhopp inför OS i Rio om två år.
 


Tävlingarna i VM – där det seglas i samtliga OS-klasser – har verkligen satt seglarna på hårda prov. Det har bjudits allt från extremt lätta vindar till extremt hårda och ibland mycket strömt vatten. Blott 25-årige Josefin, från KSSS i Stockholm, har visat att hon behärskar allt. Hon har varit lugn, stark och stabil under hela veckan. Tidigare var hon bäst i hårdvind. Nu spelar det ingen roll. Josefin behärskar alla förhållanden.


 
– Det är viktigt att göra som man tänker och hålla strategin. Det är lätt att göra det svårt så jag jobbar på att göra det enkla, säger Josefin.
 


VM-guldet vanns av holländskan Marit Bouwmeester. Trea blev Evi Van Acker från Belgien.
 
Josefin Olsson slutade på 18:e plats vid OS i London 2012. Tidigare under 2014 blev hon fyra på EM och på VM i Kina 2013 slutade hon på sjätte plats. Josefin har åtta SM-guld.

Bilderna togs under världscupen på Mallorca i våras.

Foto: Gustav Morin.