Jon Olssons nya båt sjösatt – första testerna i 80+ knop

Ni som följer Jon Olsson har kanske snappat upp att han håller på med ett båtprojekt – och som alltid när den gode Jon är i farten är det något utöver det vanliga…

Båten är enligt tidigare uppgifter på Jons instagram en 52-fots hybridyacht. Den kommer att ha två vanliga förbränningsmotorer (2×1 550) och två elmotorer och vissa hävdar att den är en prylnörds våta dröm.

Varenda liten detalj är påkostad och custom som ni får en känsla för när Jon Olsson själv visar oss runt på båten under byggprocessen. Där pratas en del om el-hybridlösningen men i videon nedan känns just eldriften väldigt avlägsen. Den är till för att glida ljudlöst in och ut ur hamnarna. Är det månne så att den här båten ger det bästa av två världar?

Det har tagit tre år men nu vrålar Jon Olssons båt fram i de första testerna och det ska enligt utsago inte vara några problem att åka över 90 knop. 

Och nu får vi äntligen se bilder på båten i sjön! Vi har redan gjort er tjänsten att spola fram till ca 12 min in i vloggen för att se vrålåket som kort och gott kallas BERNICO SPEED YACHT.

För er som gillar lyxvillor, lyxbilar och allt annat som hör till när ett svenskt par flyttar till Marbella och lever livet kan med fördel börja följa Jon Olsson på Youtube.