Johnie Berntsson trea i Bermuda Gold Cup

Ainslee-Radich_puff

Ainslee-Radich_puffTvå svenska besättningar var med i Bermuda Gold Cup 2010, Johnie Berntsson från Stenungsund och Björn Hansen från Stockholm. Björn Hansen har haft ett ganska bra år och ligger nia på världsrankingen, Johnie Berntsson har haft det lite motigt i år och har halkat ner till en tolfteplats. Detta var före Bermuda Gold Cup 2010, en tävling som Johnie vann 2008.

 

100926-Trning-IOD1-72

Fr v Niclas Carlzon, Johan Bäckman, Johnie Berntsson och Björn Lundgren

Hela världseliten var samlad så det var ett veritabelt getingbo att slåss emot. Ben Ainslee, Mathieu Richard, Ian Williams, Adam Minoprio och Torvar Mirsky. Bland andra. Björn Hansen åkte ut i kvartsfinalen men Johnie Berntsson och hans team seglade stabilt, slog favorittippade Torvar Mirsky i en spännande kvartsfinal. I semifinalen fick Berntsson Sailing Team möta Ben Ainslee, som har några OS- och VM-guld på prishyllan, men där tog det stopp. Ainslee vann med 3 – 1 och fick i finalen möta Jesper Radich från Danmark. Radich hade seglat stabilt hela veckan och vunnit 12 seglingar av 13. Min finalen tog Ben Ainslee med 3 – 1.

Johnie Berntsson mötte scweizaren Erich Monnin i semifinalen och vann med klara 2 – 0. En bronsplats att gratulera till.

Här är två filmer, en från kvalificeringarna och en från finalen.