Johan byggde om morfars snöskoter till vattenskoter

Detta är precis lika knäppt – och underhållande – som det ser ut. 

Johan Viklund från Växtholm hade aldrig kört vattenskoter förr men det kliade i fingrarna när han såg sina vänner åka runt på vanliga vattenskotrar.

Så när han fick ta över sin morfars gamla Ski-doo jet-elan kunde han inte motstå frestelsen att bygga om den till en vattenskoter.

Krävt massor av arbete

Det är ett minst sagt uppseendeväckande bygge som krävt massor av tid, hårslitningar och svetsningar.

Det är som ett gift – sjukt roligt!

Johan Viklund

Skotern har nämligen fått ett skrov i aluminium. Men mest stolt är ändå Johan Viklund över utblåset.

– Den låter som fasen. Det är ju det som gör en glad. Eller, ja alla blir inte glada, säger han till Motorblog of Sweden som producerat videon här nedan.

Det svåraste med projektet, berättar Johan, är att avsätta tid till det.

Åsikter om prioriteringar

– Min fru har inte alltid varit nöjd med mina prioriteringar men det blev ju ett bra resultat. Och det erkänner hon också faktisk, säger han.

Den så kallade Jet-elanen är kanske inte lika effektiv och bekväm som en vanlig vattenskoter – men otroligt mycket coolare!

Några toppfarter eller andra prestandasiffror har vi inte hittat men Jet-elanen ser ut att gå som ett troll. Dock anar vi att den är väldigt rank och att det kan bli en aning problematiskt om den välter och fylls med vatten. Till skillnad från vanliga vattenskotrar så ser den nämligen ut att ha en sorts motorbrunn där vatten kan samlas. Men det har säkert den driftige hembyggaren löst med någon sorts självläns.

Går på näbben

En annan del som säkert har utvecklingspotential är viktfördelningen. För när Johan varvar upp skotermotorn på 600 kubik så går Jet-elanen på näbben så att det sprutar och stänker ordentligt. Kåpan och vindrutan i fören gör alltså både ont och gott.

– Jag vet ju inte hur det ska kännas att köra en vattenskoter men det är i vilket fall himla kul, avslutar Johan Viklund.

Tack till Motorblog of Sweden som producerat och delat det härliga inslaget.