Fånga din livs största gädda på våren

GaddameddragIsen har ruttnat eller helt lossat i de flesta av Stockholms skärgårdsvikar och det dröjer inte länge innan vi har helt öppna fiskevatten. Vårfisket efter gädda och havsöring är enligt mig den bästa och roligaste fisketiden på året och särskilt tiden precis efter isen försvunnit.

På våren fortplantar sig gäddan och tiden innan och efter lek kan man uppleva de galnaste av fiskedagar. Fisket är överlag väldigt bra men prickar man rätt dag kan kast utan hugg vara lika vanligt som dem som ger fisk. Samtliga av skärgårdens gäddor befinner sig inne i lekvikarna och chanserna är stora att man fångar sin livs största gädda den här tiden. De riktigt stora individerna är nämligen enklare att lokalisera och locka till hugg nu.

Havsöringsfisket håller sig också framme till vattnet börjar närma sig ca 10 grader. Då söker de sig utåt och blir svårare att lokalisera och locka till hugg.

Beteshink
Har ni möjlighet så ta en tur till närmaste vassvik och prova lyckan. Vänta inte på sommaren för att ta er första tur ut på vattnet! 

Beck pikeOm ni vill öka era chanser och lära för framtiden står jag gärna till tjänst. Surfa in på Trosa Fiskeguide så får ni veta mer.

På med mössan och hopp ner i båten!

Fredrik Bäck, Fiskeguide med fiskradar