Ikonisk träbåtsklassiker kraschade rakt upp på land

En ögonblick av ouppmärksamhet fick stora konsekvenser när en riktig klassiker från det anrika båtvarvet Hacker Craft körde rätt över en kobbe i häromdagen.

Hacker_Craft_inledning
En ögonblick av ouppmärksamhet fick stora konsekvenser när en riktig klassiker från det anrika båtvarvet Hacker Craft körde rätt över en kobbe i här om dagen.

Informationen är knapphändig. Klart är dock att något gick snett, väldigt snett, när den sagolikt vackra motorbåtsklassiker hamnade långt upp på en kobbe i Lake George, New York häromdagen. Enligt uppgift ska ljuset på det sjömärke som markerar ön ha varit trasigt.

Se också:
Extrem muskelbåt värd flera miljoner i svår krasch

Den olycksdrabbade båten är en Hacker Craft av den äldre generationen och sålunda en riktig klassiker. Bärgningen som utfördes med en kranförsedd pontonbåt ska ha gått enligt plan. Hur omfattande skadorna på Roaring Twenties – Spencer Point, som båten heter, är dock fortfarande oklart.

En Hacker Craft med sitt på det torra, om formuleringen ursäktas. Bärgningen ska enligt uppgift ha gått smidigt.

Ikoniskt varv med gamla anor

Hacker Boat Company är ett anrikt amerikanskt småbåtsvarv som grundades 1908 i Detroit i USA av John L. Hacker. Företaget flyttade till staten New York på 1970-talet och bygger fortfarande båtar i Ticonderoca utanför Lake George, med huvudkontor i Silver Bay.